Loureiro

 
loureiro-grape-druif-c-page

Hoewel de druif nu wijd verspreid is in de regio Vinho Verde, lijkt het erop dat de Loureiro-druif is ontstaan in de valleien van de rivier de Lima, in het noorden van de regio Vinho Verde VR Minho / DOC. Het wordt ook in kleinere hoeveelheden aangeplant in Galicië, net over de Spaanse grens in het noorden. Hier wordt het Loureira genoemd en wordt het gebruikt in de witte wijnen van Rias Baixas, vaak vermengd met de uitstekende druivensoort van het district, Albariño, waarvan men denkt dat ze familie van elkaar zijn. 
Te vinden in bijna het gehele wijnbouwgebied van de Minho, met name in de subregio's Ponte de Lima behalve in de subregio's Basto en Amarante en de districten Baião, Cinfães en Resende.
 
Loureiro betekent laurier en er wordt gezegd dat het aroma van Loureiro-wijnen lijkt op dat van laurierbloemen, ook oranjebloesem, acacia en limoenbloesem, appel en perzik. Loureiro-wijnen hebben meestal een verfrissende, goed uitgebalanceerde zuurgraad. Loureiro wordt tegenwoordig veel gebruikt als mono-cépaget, maar traditioneel werd het vaker gemengd met Arinto (Pedernã) en Alvarinho, of met Trajadura. Het is een zeer krachtige, hoogproductieve variëteit die pas recentelijk als "nobele druif" is erkend. De trossen zijn langwerpig en relatief compact, met middelgrote, geel- tot groenachtige druiven.

Synoniemen zijn Loureira, Márqués & Galego Dourado
 
Match uitstekend bij mosselen in de witte wijn, Vietnamese wrap met garnalen, fruits-de-mer, sint-jakobsschelpen, ceviche, sushi en sashimi, garnalen, krab, licht romige kazen en geitenkazen, zeevruchtenpasta's en risotti 

aanplant-loureiro


free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden: