Vintage Port

We onderscheiden 2 soorten: 

De Vintage portwijn staat aan de top van de porthiërarchie. Zo ongeveer 3 maal om de 10 jaar wordt de oogst zo goed bevonden dat het IVDP (instituto dos vinhos do Douro e do Porto) het jaar tot een vintage portjaar uitroept.  
Een vintage port vergeleken met de andere portwijnen verblijft relatief kort op vat en vormt daardoor veel bezinksel op fles. 
 
Wordt maximum 3 jaar in eikenhouten vaten bewaard doch meestal wordt deze zelfs al na 2 jaar gebotteld. Nadien kunnen ze verder op de fles rijpen en een droesem vormen in de fles. Bewaar daarom de flessen altijd liggend, op een koele donkere plaats, enige dagen voor gebruik kan u ze rechtop zetten.  

De Late Botteld Vintage Port (LBV) is officieel geen Vintage port maar een variant hierop. LBV wordt wel van de betere wijngaarden gemaakt. 
LBV port wordt juist veel langer op houten vaten gerijpt. Namelijk tussen de 4 en 6 jaar en is daarom ook veel verder in het rijpingsproces. De LBV's kunnen dan ook direct worden gedronken. LBV port heeft slechts een klein beetje sediment in de fles omdat ze gefilterd worden. 

Vintage port moet binnen 2 dagen opgedronken worden, LBV daarentegen is heel goed een maand houdbaar nadat de fles geopend is. Daarom heeft een LBV fles vaak een korte kurk met dop die je na opening weer kunt sluiten. Er zijn ook een aantal LBV ports met een lange kurk. Deze zijn beter lange tijd te bewaren in een kelder of wijnbewaarkast en kunnen wat meer sediment bevatten.

Het is dan natuurlijk ook aan te bevelen om deze porto's zo te decanteren dat het bezinksel in de fles achterblijft.
Er zijn geen producten gevonden.
Filters
Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend

Toppers


Vintagefree-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Voorjaarsproeverij : 19-mei-24
lentedegustatie-portevinho-crop
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop