Webshop » Port » Vintage » Niepoort Late Bottled Vintage 2017

Niepoort Late Bottled Vintage 2017

YCNI05817 Niepoort Late Bottled Vintage 2017

€ 18,50

Levertijd 5-7 werkdagen - Voorraad: 2

Deze wijn heeft 4 tot 6 jaar verouderd in grote oude eiken vaten (in tegenstelling tot vintage portwijnen, die normaal  2 tot 3 jaar rijpen). LBV porto's vullen de kloof tussen Ruby en Vintage portwijnen, omdat een ruby jong moet gedronken worden en een vintage port kan gerust nog 15 tot 20 jaar op de fles verder rijpen vooraleer hij zijn ware pracht zal laten zien. Dit leidde in de jaren zestig tot het creëren van een portwijn, die 4 tot 6 jaar in grote vaten verblijft alvorens te worden gebotteld. Dit resulteerde in een wijn van het type vintage port met zijn diepe kleur en diepe concentratie van fruit, en een volwassen karakter door de verlengde verouderingstijd in de houten vaten 

Een portwijn met een donkerrood uiterlijk en lichtere rode tinten op de rand, heerlijke aroma's van pure chocolade en een subtiel bloemig karakter dat de aroma's van bosvruchten mooi aanvult, waardoor dit een algeheel elegante en mooie expressieve wijn is. In de mond is het uitstekend uitgebalanceerd en fris, met een  verleidelijk mondgevoel, buitengewoon zachte tannines. De levendige zuurgraad zorgen voor een lange, stevige en wijnachtige afdronk. 
   
Food pairing
Heerlijk bij chocolade desserts, vooral als er donkere en bittere chocolade wordt gebruikt, foie gras, subliem bij kazen zoals Cheddar, Gouda, Brie & Portugese kazen. Pittige gerechten met rood vlees of wild, ook lams- en kalfsvlees. Echter, de combinatie die alles overtreft is Rolf Niepoort's suggestie, LBV en pepersteak ! 
 
Druiven : Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão, Tinta Francisca, Tinta Amarela, Sousão, Tinta Roriz 
2017 zal herinnerd worden vanwege de intense hitte en het record lage regenval. Ondanks het droge weer ontwikkelden de bloei en knopuitbarsting zich onder goede omstandigheden, en in augustus en september zorgden de hoge dagtemperaturen en koele nachten voor een gelijkmatige en geleidelijke rijping. De beslissing om vroeg te beginnen met oogsten, bij optimale rijpheid, stelde ons in staat druiven in ideale staat te oogsten, met een fantastische natuurlijke zuurgraad. In de wijnmakerij Vale de Mendiz begon de oogst op 24 augustus onder perfecte weersomstandigheden, met een intense kleur en een krachtig karakter van de most. Op 26 september werden de laatste druiven geoogst.
  
Bewaren en serveren  
Horizontaal bewaren, op een constante temperatuur weg van intense direct licht. Gezien deze wijn nog rijpt op de fles kan er met de tijd sediment gevormd worden, waardoor men de wijn moet decanteren voor het consumeren. 2 uur voor het decanteren openen. Na het decanteren zal de wijn snel zijn hoogtepunt bereiken en wordt deze best geconsumeerd in de loop van de dag. Drinken tussen 16º C - 18ºC
 
Alcoholgehalte
19,3 %vol
pH: 3,63 

Critics & Awards
3,9/5 - Vivino (204 ratings)
  
Tags : Niepoort -  Douro

Gerelateerde producten



free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Douro : 3-dec-24
Masterclass Graham's : 27-sep-24
Voorjaarsproeverij : 19-mei-24

Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  




Powered by EasyWebshop