Een LBV van 2017 met een verleidelijke blauw-violette kleur. Aroma's van bosbessen en bramen afgetopt met ronde zoete romige marsepeingeur, Engelse drop en ronde tannines maken de wijn de voor de hand liggende keuze voor blauwschimmelkaas, risalamande - een traditioneel Deens dessert dat wordt geserveerd bij het kerstdiner. Het is gemaakt van rijstpudding gemengd met slagroom, suiker, vanille en gehakte amandelen- , waar de fruitrijkdom en kirsch-tonen van de wijn het beste matchen.
Wanneer een porthuis een LBV port op de markt wil brengen moet het deze laten declareren door het Instituto de Vinho do Porto. Dit gebeurt 4 jaar na de oogst tussen 1 maart en 30 september van dat jaar. Het bottelen moet dan ook weer gebeuren tussen 1 juli van het 4e jaar na de oogst en 31 december van het 6e jaar na de oogst. Door de strenge eisen van het Instituto de Vinho do Porto bent u verzekerd van een goed glas port
Food pairing
Heerlijk bij chocolade-cake, donkere chocolade en kaas.
Druiven
Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Amarela
Alcoholgehalte
20%
Bewaren en serveren
Horizontaal bewaren, op een constante temperatuur weg van intense direct licht.
Kan nu gedronken worden maar kan nog vele jaren rijpen op de fles.
Blijft tot een maand na opening goed drinkbaar, mits je de fles steeds afsluit met de originele stopkurk en hem bewaart bij een constante temperatuur van zo'n 12 graden.
Drinken tussen 16º C - 18º C.
Critics & Awards
3,9/5 - Vivino (381 ratings)