Druiven : Touriga Nacional 40%, Touriga Franca 25%, Castelão 20%, Syrah 15%
Druiven worden geplet en ontsteeld, gevolgd door pre-fermentatieve maceratie bij een gecontroleerde temperatuur van 15ºC. Dit wordt gevolgd door gisting in roestvrijstalen vaten bij een temperatuur van 23ºC en een daaropvolgende maceratie gedurende ongeveer twee weken. Voor het bottelen rijpt deze wijn 12 maanden in nieuwe Franse eikenhouten vaten. Na het vullen blijft het 6-12 maanden in de fles.
Quinta da Alorna, majestueus gelegen in de regio Tejo, heeft een breed scala aan wijngaarden die op een duurzame en sociaal verantwoorde manier worden bewerkt, waarbij zowel voor het land als voor de arbeiders wordt gezorgd. De troefkaart van Portugal is het brede scala aan smakelijke inheemse variëteiten en die worden hier goed aan het werk gezet. Aromatische Fernao Pires, strakke, minerale Arinto en de Portugese iteratie van Tempranillo, Tinto Roriz, behoren tot de schare van oogverblindend smakelijke componenten waarmee ze moeten werken en het resultaat is een volbracht assortiment van uitgesproken Portugese wijnen.
Bewaren en serveren
Serveren bij 15-17°C
Te drinken tot 12 jaar na oogstjaar
Alcoholgehalte
14%vol