2002 Barbeito Colheita Boal medium sweet
Deze Barbeito Boal 2002 Vinha da Torre Single Cask 264 A+D heeft een gouden kleur en een frisse, bloemige geur. Er zijn aroma's van dennen, abrikoos, fruitkern, rijpe citrus, witte rozijnen, karamel en gekonfijt fruit. De smaak is zacht met een pittige, frisse zuurgraad. De citrusnoten zijn mooi in balans, met een aanhoudende mooie afdronk.
Food-pairing
Kazen zoals blauwe kazen, Stilton, Gruyere, manchego, & Emmenthal. Gedroogde vruchten.
Crème Brulee, caramel desserts op basis van appels, abrikozen, pecannoten, kersen, amandelen, hazelnoten, gedroogde vijgen & vanille-ijs desserten.
De uitstekende metgezel bij een pijp, sigaar of aromatische tabak.
Druiven: Boal (Bual)
Druiven van verschillende kwaliteitswijngaarden uit het Seixal-gebied. Druiven werden in een continue pers geperst. Deze Boal, Frasqueira 1995, had zijn oorsprong in dezelfde wijngaard waarvan we al andere wijnen hadden gebotteld in de categorie Colheita single cask. Het was een kleine wijngaard in São Vicente, aan de noordkust van het eiland Madeira. Net als alle wijnen die tot op de dag van vandaag geproduceerd zijn met druiven van die wijngaard, vertoont deze Boal een uitzonderlijke zuurgraad. Gerijpt volgens de traditionele methode van Canteiro werd deze wijn blootgesteld aan verschillende temperaturen in de magazijnen "a" (warmer) en "e" (koeler) waardoor een gematigde concentratie mogelijk was, waardoor een goede balans tussen zuur en zoet werd verkregen. In juli 2016 werden 670 flessen gevuld, allemaal individueel genummerd
Alcoholgehalte
19,18%
pH: 3,35
Bewaren en serveren
Serveer tussen 13/14ºC. Deze wijn is gefilterd en hoeft niet gedecanteerd te worden, hij blijft na opening vele maanden goed en blijft in goede staat.
Bewaar een Madeira wijn altijd rechtop staand.
De zuren van Madeira zijn zo sterk, dat zij de kurk aantasten als de fles liggend liggend bewaard wordt. Madeira is een wijn die meerdere jaren in een oxidatieve omgeving rijpte, en komt daarna bij de botteling in een reductieve omgeving. Het is dan ook nuttig de flessen enkele uren op voorhand te openen. De flessen kunnen daarna nog bijna onbeperkt bewaard blijven, daar de lucht geen invloed meer heeft op madeirawijnen. Het is zelfs zo dat de wijn na maanden – als er nog rest – beter smaakt dan bij het openen van de fles.
award

Critics & Awards
Regio: Madeira
Producent: Barbeito