Graham's Late Bottled Vintage 2019
Met bloemige aroma's en smaken van rijp zwart fruit heeft de LBV 2017 een perfecte balans tussen complexiteit en elegantie. De wijn is vóór het bottelen gefilterd van zijn natuurlijke bezinksel (in tegenstelling tot Vintage Port), wat betekent dat het niet nodig is om te decanteren voor het serveren. Toont de huisstijl van geconcentreerd fruit met toegevoegde kruidigheid, maar bedoeld om op jongere leeftijd benaderbaar te zijn dan zijn vintage tegenhanger.
Een LBV port is een 'bijna' vintagekwaliteit die wat langer op fust rijpt en daardoor direct na botteling al mooi op smaak is.
Food-Pairing
De veelzijdigheid kent geen grenzen. Deze LBV is overheerlijk bij chocolade desserts, vooral als er donkere en bittere chocolade wordt gebruikt, foie gras, subliem bij kazen zoals Roquefort & Gorgonzola alsook Portugese kazen. Superieur bij kaastaart en hoofdgerechten met filet mignon (superieur stukje rundsvlees) of een kalfsvleesschotel met bearnaise saus
Druiven: Tinta Barocca, Touriga Francesa, Touriga Nacional
Vintage Port en LBV bieden beide een selectie van zeer verfijnde, volle ruby ports uit één jaar. Het fundamentele verschil tussen de twee stijlen zit in de manier waarop ze rijpen. Vintage Port rijpt slechts zo'n twintig maanden op hout voordat hij in de fles wordt overgeheveld om verder te rijpen. Late Bottled Vintage, zoals de naam al doet vermoeden, wordt later gebotteld en blijft vier tot zes jaar op hout. Tijdens deze relatief lange houtrijping rijpt en stabiliseert een LBV - hij is direct na het bottelen klaar om te drinken, hoeft niet gedecanteerd te worden en kan na het trekken van de kurk nog enkele weken per glas geserveerd worden.
Alcoholgehalte
20%
Conserveren en serveren
Rechtopstaand bij een constante temperatuur van 12 °C bewaren. Na opening maximaal 1 maand houdbaar. Kan tot 2030 gedronken worden
Serveer bij 18 °C.
Critics & Awards