The Quinta do Noval Vintage Port 2016 is a superb baby Noval that reminds me of the 1966. Chewy yet so polished. The light sweetness suggests an overall dialing back of the sugar content. Stemmy and lightly green. A truly classic Noval. Almost all from Pinhao. James Suckling
Zeer donker karmozijnrood. Rijk en pittig op de neus. Sappig en soepel. Een hint van iets dat bijna overrijp is. Goed en absoluut niet gespannen. Overweldigend op het verhemelte en dat op een duivelse manier. Puur genot, hoewel de tannines totaal niet indringend zijn. Ongewoon leesbaar, maar heel leuk. Jancis Robinson
Food-Pairing
Een heerlijk digestief, maar kan ook worden vergezeld van rijke oude kazen, pure chocolade of chocolademousse.
Druiven: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão & Sousão
Druiven worden geplet met de voeten , en vervolgens tijdens gistingsmaceraat om de best mogelijke extractie in de lagares te verkrijgen, de traditionele stenen vaten van de Quinta.
Het is 18 maanden gerijpt in houten vaten in de geklimatiseerde kelders van de Quinta, in het afgebakende gebied van de Douro-vallei vóór het bottelen.
Alcoholgehalte
19,5%
Conserveren en serveren
Serveren op keldertemperatuur bij 12 - 15ºC.
Decanteren voor het serveren. Na opening maximum 2 dagen houdbaar. Te drinken tot 2067
Critics & Awards
98/100 - James Suckling Tasted May 2018
97/100 - Marc Squires The Wine Advocate Tasted May 2018
18/20 - Jancis Robinson Tasted May 2018