Douro - Quinta do Noval

Quinta do Noval was in 1715 eigendom van familie Rebello Valente, die het kreeg van de Marquês do Pombal, de premier van Portugal. De wereldwijde catastrophe van phylloxera maakte een eind aan het familiebedrijf en het werd in 1884 overgenomen door António José da Silva, ook een expediteur. Hij beplantte de wijngaarden opnieuw en herstelde ze naar hun oorspronkelijke staat. Zijn schoonzoon Luiz Vasconcelos Porto speelde een belangrijke rol in meerdere innovaties. Hij vormde de smalle terrassen om naar bredere, iets hellende terrassen, zo werd het mogelijk deze efficiënter te bewerken. Dit bleek ook gunstiger voor de planten en de rijping van beide rijen druivenstokken, omdat de achterste rij nu niet meer in de schaduw stonden.
Het werd later eigendom van de familie Van Zeller die alles moest herbouwen na de catastrofale brand in 1981. Uiteindelijk werd Quinta do Noval in mei 1993 verkocht aan de Franse verzekeringsmaatschappij, AXA Millésime. De kinderen konden het niet eens worden over de leiding van het bedrijf. Nu wordt Quinta de Noval geleidt door de Engelsman en Managing Director Christian Seely, getrouwd met Maria Cálem, van porthuis Calém. AXA is een groep die ook al een reeks toonaangevende Bordeaux-kastelen in hun portefeuille zitten hebben.
 
Op dit moment tellen de de wijngaarden 70 hectare, gelegen in Cima Corgo, op 2km afstand van Pinhao. Er zijn officieel 6 goedgekeurde druivensoorten voor Port: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinta Cão, Tinta Francesca, en Tinto Rouro. Echter, Quinta do Noval heeft ook de Sousão druif goedgekeurd. Uiteraard worden alle druiven met de hand geoogst. Alle wijngaarden van Quinta do Noval zijn A geclassificeerd. Noval bezit ook nog een perceel met ongeveer 6000 wijnstokken die nog geënt zijn op stokken van vóór de phylloxera epidemie. Dat wil zeggen, niet op Amerikaanse onderstam, maar nog op de orginele Portugese wijnstokken. Deze wijngaard is enkel beplant met Touriga Nacional druiven, en wordt kortweg 'Nacional' genoemd. Alleen in de beste jaren wordt er van deze wijngaard port gemaakt, de Quinta do Noval Nacional port, welke geldt als de meest bijzondere, zeldzame en gewilde port in de wereld. Noval introduceerde ook de eerste gestencilde flessen en was in 1958 het eerste huis dat een Late Bottled Vintage introduceerde. 
  
Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend
noval-ageing

free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Voorjaarsproeverij : 19-mei-24
lentedegustatie-portevinho-crop
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop