Webshop » Digestief » Aguardente 1920 Brandy

Aguardente 1920 Brandy

AMQC1920 Aguardente 1920 Brandy

€ 24,50 / 1 L

Levertijd 5-7 werkdagen - Ruime voorraad

Brandy 1920 is één van de oudste merken van het huis "Carvalho, Ribeiro & Ferreira". Het kwam in de late jaren 1940 op de markt als "Old Brandy 1920".

Deze brandewijn wordt gedistilleerd uit de beste wijnen die in de Douro regio worden gevonden. Heeft 2 jaar gerijpt in eiken vaten. Diep donkergoud van kleur. Een zeer milde smaak met een vleugje vanille en een licht houtachtig aroma  
 
Food pairing 
Verrukkelijke digestief ook heerlijk bij een goede kop koffie. De Portugees voegt deze godendrank vaak toe aan hun espresso. 
Aguardente (aguardiente in Spanje) wordt ook in veel cocktails gebruikt, zoals de Bali Hai (witte Rum, Aguardiente, champagne, limoensap, citroensap, grenadine siroop, orgeade siroop (amandelsiroop), de Caipirinha (limoen in stukjes gesneden, poedersuiker, Aguardiente, ijsblokjes) of de heerlijke Ginjinha, een shot van kersenlikeur (Ginja) waar je van op de handen gaat lopen en waarbij je de volle breedte van de weg nodig hebt op weg naar huis. Je maakt het door de ietwat zure Ginja-kers – in België bekend als ‘kriek -, te vermengen met aguardente en suiker. 
 
Druiven: Gedistilleerde wijn van Portugese druiven
5 jaar in Iberische eiken vaten
   
Alcoholgehalte
30 %vol
 
Bewaren en serveren
Serveren bij 18-20°C
 
Critics & Awards
 
Aguardente
De sterkedrank in Portugal (Portugees: Aguardente, afgeleid van água ardente, vertaald: vurig water) omvat alcoholische dranken, meestal gedestilleerde dranken uit wijn, in Portugal. Het alcoholpercentage is wettelijk begrensd op 78%. De kleur kan gaan van helder en kleurloos tot lichtbruin, afhankelijk van de rijping op vat.
 
Aguardente Vínica
Voor de productie van port moet er gebruikgemaakt worden van brandewijn. Het is dus niet verwonderlijk dat er in Portugal een lange traditie van het destilleren van wijnen bestaat. Het grootste gedeelte daarvan wordt voor de productie van port gebruikt.
 
Enkele regio's staan ook bekend om hun goede brandewijnen:
Lourinhã staat bekend om zijn lichte witte wijnen, met een alcoholpercentage van 10%. Deze zijn uitstekend te destilleren. Vroeger werd de wijn dubbel gedestilleerd met koperen ketels, maar tegenwoordig wordt er bijna overal continu gedestilleerd. In 1992 verkreeg deze regio het statuut van DOC. Naast Cognac, Armagnac en Brandy de Jerez is dit het vierde erkende wijngebied voor de productie van brandewijn. 
In Vinho Verde worden de beste oogsten gebruikt voor het stoken van brandewijn. Sinds 1984 is deze officieel erkend. De beste brandewijnen zijn dubbel gedestilleerd. 
Hierna wordt de drank op eiken- of kastanjehouten vaten gelegd. Aguardente Vínica wordt minstens zes maanden gelagerd, Aguardente (Vínica) Velha minstens een jaar. Maar de beste merken rijpen nog veel langer. Een paar van de bekendste producenten zijn Cavipor, Quinta do Tamariz, Ferreirinha, Casa d'Avelleda, Vinhos Campelo en José Maria da Fonseca.
 
Aguardente Bagaceira
Op het Portugese platteland wordt de aguardente door de plaatselijke bevolking traditioneel gestookt uit de resten die overblijven nadat er wijn is gemaakt, de Aguardente Bagaceira. De grondstoffen worden in een ketel boven een vuurtje gedestilleerd. Een lange buis loopt door een grote bak met warm water en het eindproduct druppelt uit de buis in een kan. Het geheel is een soort van alambiek. In tegenstelling tot het stoken van eau de vie in Frankrijk, waar een vergunningenstelsel is bedacht om op langere termijn een einde te maken aan het thuisstoken, wordt in Portugal deze praktijk nog steeds oogluikend toegestaan.

Gerelateerde producten


  Beoordelingen

  Er zijn geen beoordelingen gevonden.


  free-delivery 
  checkboxBestellen mogelijk per fles
  checkboxScherpe prijzen
  checkboxVeilig betalen
  checkboxLage verzendkosten 
  checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

   
   
  Relatiegeschenken :

  Relatiegeschenk Wijn 

  Agenda:
  Herfstproeverij : 15-okt-2023
  Meer info hier

  15-10-2023-wijn-degustatie-aarschot-2023
    
  Meest Verkocht 
  Bestsellers Wine 
  De Prijslijst: 
  Prijs Prix Price PorteVinho 
    
  qr-code-prtevinho
  Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

   
  Betaalmogelijkheden:  
  Webshop gemaakt met EasyWebshop