Amberkleurige heerlijke dessertwijn met een aroma en smaak van noten en sinaasappelschil, karamel en abrikozen, honing en zoet venkel. Zeer fruitige, soepele en elegant lange afdronk
Food pairing
Heerlijk bij een sabayon met fruit of bij een frisse fruitsalade, allerlei taartjes
en cakes met verse vruchten en vruchten compotes ook lekker bij flensjes met vanillesaus
Druiven: Moscatel de Setúbal (Muscat d'Alexandrie)
De gisting wordt gestopt door de toevoeging van neutrale alcohol, waardoor de wijn gedurende 3 maanden in de schilmaceratie blijft. Na deze periode wordt de wijn ontlucht en vervolgens vermengd met de perswijn. Gerijpt in gebruikte houten vaten.
Alcoholgehalte
17,5%
pH: 3,2
Bewaren en serveren
Als aperitief geserveerd bij 10ºC of als dessertwijn geserveerd bij 16ºC
Houdbaar tot 20 jaar na oogstjaar
Critics & Awards