Espumante 3B Brut staat op de pilaren van de drie Bs: Baga, Bical-druiven uit de wijnstreek Bairrada. De autochtone druivensoorten worden geperst tot een krachtig droge en heerlijk frisse mousserende wijn, die perfect past bij licht vlees en vis. Je kunt echt de Portugese oorsprong proeven, die kan worden omschreven als hard en wild, maar ook als fijn en oppervlakkig. De Bairrada is een ontroerend wijnbouwgebied dat nu landt als een heerlijke Espumante in het champagneglas.
Fijne en delicate parels. Echt, verfrissend, aromatisch en elegant, het is gemaakt van de Baga-variëteit (gerijpt in vaten, zorgt voor de structuur en zuurgraad) en Bical-druiven (verouderd in de tank, zorgt voor de romige smaken)
Het heeft aroma's van vers fruit, citrusvruchten en lichte mineraliteit. In de mond is het fris en romig
Food-Pairing
Heerlijk bij fruits de mer, gevogeltesalades en als aperitief
Druiven : Bical (43%), Maria Gomes (29%), Cercial (28%)
Méthode traditionelle en gedeeltelijk gerijpt in eiken vaten
Baga is de typische rode druif uit Bairrada en doet hier dienst als de Pinot Meunier druif in de champagne. Ze geeft wat volume en vinositeit aan de wijn. De Bical is een druif met redelijk wat zuren en zorgt voor de fraîcheur
Alcoholgehalte
12,5 %vol
Conserveren en serveren
Bewaren op een koele plaats (12°C). Kan tot 3 jaar na oogstjaar gedronken worden
Serveren bij 8 - 10°C
Critics & Awards
91/100 - Wine & Spirits Magazine
Tasted: 01-Apr-2014