Food pairing
Een overheerlijk aperitief. Doet het uitstekend bij het typische Bairrada speenvarken, of op het eind van de maaltijd als vergezeller van verse fruittaarten op basis van aardbei of frambozen
Druiven: Baga & Shiraz (Syrah)
De druiven worden vroeg geoogst, wanneer ze een levendige zuurgraad hebben en minder tannines ontwikkelde. Een zachte persing, gevolgd door een langzame fermentatie bij lage temperatuur, behoudt veel van zijn jonge en frisse kenmerken, wat leidt tot de productie van een pure en delicate basiswijn, die vervolgens wordt onderworpen aan een tweede gisting. Het is deze tweede gisting die het zijn karakteristieke bruis, romige en complexe afdronk geeft die het merkimago vormt.
De uiteindelijke wijn wordt koud gestabiliseerd en vervolgens gebotteld. Na een rijpingsperiode van twee maanden is deze espumante klaar voor consumptie
Alcoholgehalte
11,5 %
Bewaren en serveren
Bewaren in het donker, op een droge en koele plaats met een constante temperatuur van 12°C.
Serveren op 6-8°C