Licht-topaas met gouden accenten van kleur. Een complex aroma van druiven, gedroogd fruit, hout en specerijen
Druiven: Verdelho 100%
fermentatie met natuurlijke gisten in temperatuur-gecontroleerde - 18 en 21 °C - inox tanks. Na ongeveer vier dagen wordt de fermentatie gestopt door het toedienen van brandewijn tot wanneer de gewenste zoetheid bereikt wordt
Het werd gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten volgens het traditionele 'Canteiro'-systeem. Dit omvat de zachte verwarming van de wijn op de hokken van de lodges in Funchal. Over de jaren heen wordt de wijn overgebracht van de bovenste verdiepingen naar de middelste verdiepingen en uiteindelijk naar de begane grond waar het koeler is. Na dit geleidelijke 'estufagem' onderging de wijn rekken en klaring voordat de blend werd geassembleerd en gebotteld.
Food-pairing
moet niet gedecanteerd worden. Het is de perfecte aperitief, en heel lekker bij wildgerechten en terrines
Alcoholgehalte
19 %vol
Bewaren en serveren
Serveren : 15 - 18°C.
Vereist geen decanteren.
Is na opening nog maanden goed.
Critics & Awards