Een uitnodigende complexe neus van zestige fruitgeuren, amandelen in de mond en een lange complexe afwerking
Food-pairing
De elegante fruit-kwaliteiten van deze half-droge madeirawijn maken het geschikt voor het serveren als aperitief, bij voorgerechten, olijven, gerookte ham en zachte blauwe kaas
Alcoholgehalte
19%
Bewaren en serveren
Bewaar een Madeira wijn altijd rechtop staand.
De zuren van Madeira zijn zo sterk, dat zij de kurk aantasten als de fles liggend liggend bewaard wordt
Serveren : 18°C
.
Vereist geen decanteren.
Is na opening nog maanden goed.
Madeira is een wijn die meerdere jaren in een oxidatieve omgeving rijpte, en komt daarna bij de botteling in een reductieve omgeving. Het is dan ook nuttig de flessen enkele uren op voorhand te openen. De flessen kunnen daarna nog bijna onbeperkt bewaard blijven, daar de lucht geen invloed meer heeft op madeirawijnen. Het is zelfs zo dat de wijn na maanden – als er nog rest – beter smaakt dan bij het openen van de fles.