Deze zoete jonge Duke of Clarence Madeira is donkerbruin van kleur met gouden reflectie. Aroma’s van honing en rozijnen, een fluwelige en zachte fruitsmaak. Zeer geschikt als digestief.
Food-pairing
De perfecte digestief, ook zeer goed met gedroogd fruit, fruittaart, chocoladepudding en zachte kaassoorten
Druiven : Tinta Negra Mole
Bij de meeste Madeira's van 3 jaar wordt de Tinta Negra Mole gebruikt. Dit is hier ook het geval; voor de 4 type madeira stijlen, wordt deze druif verschillend gevinifieerd, zodat men zowel de drogere als de zoetere versies bekomt. Het rendement van deze druif ligt ook hoger dan de traditionele druiven waardoor men de prijs relatief laag kan houden. Ook keukenmadeira's worden meestal van deze druif gemaakt.
Blandy's Duke of Clarence onderging fermentatie van de schil met natuurlijke gist tussen 24°C - 26°C in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen inox vaten. Na ongeveer 5 dagen vindt verrijking met druivenbrandewijn plaats, waardoor de fermentatie op de gewenste mate van zoetheid wordt gestopt. Blandy's Duke of Sussex werd overgebracht naar 'estufa'-tanks waar de wijn een cyclisch verwarmings- en koelingsproces onderging tussen 45°C en 50°C gedurende een periode van 3 maanden. Na 'estufagem' rijpte de wijn drie jaar in Amerikaanse eikenhouten vaten en onderging vervolgens filtering en klaring voordat de blend werd geassembleerd en gebotteld.
Alcoholgehalte
19%
Bewaren en Serveren
Serveren : 15 - 16°C.
Decanteren niet nodig.
Kan enkele maanden na opening bewaard worden.
Critics & Awards
86/100 - CellarTracker (15 notes)
86/100 - Wine Enthusiast
Tasted: 04-Jan-2009
86/100 - Decanter World Wine Awards
Tasted: 01-Jan-2016
Silver - International Wine Challenge, 2013
Bronze
- Decanter World Wine Awards, 2016
Silver - Decanter World Wine Awards, 2013
Bronze
- International Wine & Spirit Competition, 2013
Commended - Decanter World Wine Awards, 2012