Deze door Calem geproduceerde Port heeft een levendige kastanjebruine kleur; in de neus, honing, fruit, notig en opvallende houttonen. In de mond zijdezacht en fluwelig, rond en met een intense aanwezigheid van fruit
De porto Cálem is zeer populair en een echt ambassadeursmerk van portwijn. Cálem is de onbetwiste leider op de Portugese markt voor portwijnen en in verschillende internationale wijnmarkten.
Food pairing
Heerlijk bij karamel of koffie desserts, appeltaart, sterke kaas, blauw schimmelkaas zoals Roquefort of als aperitief
Druiven : Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cão & Touriga Franca
Bewaren en serveren
Deze port is klaar om te drinken gebotteld en zal niet verbeteren als het wordt bewaard voor een lange tijd. Serveren tussen 12 º C - 16 º C. Decanteren is niet nodig en na openen behoud deze port zijn smaak voor ongeveer 2 maand
Alcoholgehalte
19,5%
Critics & Awards
86/100 - Stephen Tanzer
80/100 - Wine Spectator
Tasted: 31-Oct-2001
Argent
- Vinalies Internationales 2004