Food pairing
De perfecte wijn bij Iberische tapas, Mediterrane gerechten en zachte kazen
Druiven: Cabernet Sauvignon, Touriga Franca, Aragonez, Touriga Nacional, Alicante Bouschet
van gecertificeerde biologische wijnstokken
Co-fermentatie van de verschillende variëteiten in betonnen tanks, gecontroleerde temperaturen (22 tot 25ºC), gevolgd door malolactische fermentatie.
Gerijpt in betonnen tanks gedurende 6 maanden, met unieke micro-oxygenatie-omstandigheden die door dit type tank worden geboden om het karakter van de wijn te behouden, gevolgd door minimaal 4 maanden op fles.
2021 was een regenachtig jaar. Tijdens de vegetatieve rustperiode (herfst – winter) waren de neerslagwaarden hoger dan het gemiddelde van de afgelopen 22 jaar, terwijl de temperaturen mild bleven. Deze neerslagwaarden leidden ertoe dat aan het begin van de vegetatieve cyclus (lente) vrijwel alle bodems hun waterreserves volledig hadden hersteld. De knopuitbarsting vond eerder plaats en de hogere temperaturen die tijdens de lente werden waargenomen, versnelden de vegetatieve ontwikkeling tot aan de bloei. In de zomer droegen mildere temperaturen bij tot een regelmatige ontwikkeling van de vegetatieve cyclus, waardoor de rijping op een regelmatige en evenwichtige manier kon verlopen.
Alcoholgehalte
14%vol
pH: 3,62
Bewaren en serveren
Te bewaren en te drinken tot 5 jaar na het vintage jaar
16-18°C