Webshop » Onze Wijnen » Rode Wijn » Luis Pato Quinta do Ribeirinho Primera Escolha 2001 Tinto

Luis Pato Quinta do Ribeirinho Primera Escolha 2001 Tinto

TFLP13 Luis Pato Quinta do Ribeirinho Primera Escolha 2001 Tinto

€ 49,11

Levertijd 5-7 werkdagen - Voorraad: 3

Zeer elegante geur. Geëvolueerde/gebruinde kleur. Goed geïntegreerd hout dat het wat vettigheid geeft. Delicate zuurgraad. Gladde tannines. Zeer evenwichtig. Super lekker !
  
De familie Pato produceert al sinds de 19e eeuw wijn op Quinta do Ribeirinho. XVIII. João Pato begon in 1970 met het bottelen van wijn uit zijn wijngaarden en werd de eerste producent/bottelaar in de Bairrada-regio na de afbakening ervan. Zijn zoon Luis Pato erfde zijn non-conformistische en pioniersgeest, en in 1980 produceerde hij zijn eerste wijn, een enkele variëteit van Berry van uitzonderlijke kwaliteit en absolute zeldzaamheid, die nu door kenners wordt gezocht als een schat. In 1985 ontketende hij twee revoluties in Bairrada: hij maakte rode wijn van ontsteelde druiven en rijpte op nieuwe Franse eikenhouten vaten. In 1988 plant hij Baga in "pé franco" (niet-geënte wijnstokken) om pre-phylloxera-wijnen te begrijpen en produceert hij de eerste Vinhas Velhas in het land. In 1990 nam hij voor het eerst als jury deel aan de International Wine Challenge, een wedstrijd die hij aannam als een wijnproefschool en een gids bij het kijken naar en leren kennen van wijnen en de vluchtigheid van smaken over de hele wereld . In de 60 hectare aan wijngaarden vinden we de rassen Baga, Touriga Nacional en Tinto Cão in de rode rassen aangeplant, en de rassen Maria Gomes, Bical, Cercial da Bairrada en Sercialinho in de witte rassen.
 
Food-Pairing
past perfect bij (gegrilde) rood vleesgerechten, groot wild - en eendgerechten 
 
Druiven : Baga, Touriga Nacional
Druiven afkomstig van een oude wijngaard van meer dan 90 jaar oud, gelegen in de parochie van  Aguim, omgeven door een bos van dennen en eucalyptusbomen dat  complementaire complexiteit geeft aan de wijn. Gevinifieerd in roestvrijstalen vaten gedurende 2 weken met  temperatuurregeling, nadien 1 jaar gerijpt op nieuwe en gebruikte houten eiken Allier vaten
   
Alcoholgehalte
13 %vol
 
Conserveren en serveren
Bewaren op een koele plaats (12°C). Kan tot 25 jaar na oogstjaar gedronken worden
Serveren bij 14 - 16 °C. Enkele uren decanteren alvorens te serveren 
topwijn-baga-bairrada
Critics & Awards 
4,7/5 - Vivino (76 ratings)
89/100 - Wine Enthusiast Tasted: Jan 2004
This is a single-vineyard blend of Baga and Touriga Nacional, making an intensely dense and rich wine, packed with sweet tannins and great ripe fruit. There is a juicy element that suggests it will age relatively quickly, but those dark, dry tannins should give it a long life. 
   
Tags: Bairrada - Luis Pato - Filipa Pato
Powered by EasyWebshop