Food Pairing
Heerlijk bij lamsstoofschotel, wild zwijn aan het spit, rood vleesgerechten en wild
Druiven: Syrah, Alicante Bouschet, Aragonês, 50% Cabernet Sauvignon
De wijn rijpt 18 maanden in Franse eiken vaten
De wijngaarden profiteren van de best mogelijke condities van het klimaat, bodem en zon. De goed beluchte klei leembodems met granietuitstulpingen zijn perfect geschikt voor druiventeelt. Het mediterrane klimaat levert aromatische, goed gestructureerde en complexe wijnen op die zeer geschikt zijn voor het ouder worden op de fles. De 15 jaar oude wijngaarden, verspreid over 40 hectare, bestaan uit een combinatie van typische Portugese druiven - Touriga Nacional, Aragonez, Alicante Bouschet, Trincadeira, Periquita en Tinta Caiada, voor rood en Verdelho voor de witte wijn - alsook enkele van de meest beroemde internationale variëteiten - Syrah, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot
Bewaren en serveren
Serveren bij een temperatuur van 16 -18 °C. Deze wijn moet gedecanteerd worden.
Alcoholgehalte
14%