Food Pairing
Portugese rode wijnen passen uitstekend bij de rijke, bedwelmende gerechten die de Portugezen graag in grote hoeveelheden verslinden. Een bijzonder fijne begeleider is Portugese Bonensoep, een bedwelmend mengsel van bonen, worst, aardappelen, wortelen en bijna alles wat je maar wilt toevoegen. Het is een prachtig eenpansgerecht en biedt een geweldige aanvulling op Quinta Nova's Pomares Tinto . Gemarineerd varkensvlees of lamsvlees, badend in veel rode wijn, ui, knoflook, laurierblaadjes en meer, krijgt ook onze knipoog naar de Quinta Nova Pomares Tinto. Wanneer de Portugezen het echter hebben over marineren, bedoelen ze ook echt marineren – twee tot drie dagen is niet bepaald ongebruikelijk, maar we laten u beslissen wanneer genoeg genoeg is. Als u meer van eenvoudigere, meer bekende gerechten houdt, probeer dan de Beef 3-way sandwich met gesmolten Cheddar-kaas en rode ui, of Penne Pasta met een basilicum-pesto-roomsaus. Spinaziegnocchi met een wodka-roomsaus verdient ook twee duimen omhoog. Groentenlasagne doet het ook goed, m.a.w. de meeste vlees-, groente- en kaasgerechten passen ook prima bij deze wijn. Genieten maar !
Druiven : Touriga Franca, Tinta Roriz & Touriga Nacional
9 maanden gerijpt in Franse en Amerikaanse eiken vaten
Bewaren en serveren
Serveren 15° - 16°C
Wijnhuis
Quinta Nova de Nossa Senhora Do Carmo
Alcoholgehalte
13,7 %vol
Critics & Awards