Deze rode wijn gemaakt van Touriga Nacional is heerlijk elegant en een beetje ingetogen, sexy en fluweelachtige textuur die het gehemelte streelt. Verleidelijk en sierlijk. Een aroma van vers fruit, doch niet te zoet. Drink het, bewonder het en geniet ervan.
Food-Pairing
Serveer deze verfijnde wijn bij rood (gegrilde) vleesgerechten & rosbief
Druiven: Touriga Nacional 100%
100% ontseeld door trillingen. 20% rijpt in 500 liter nieuwe Franse eiken vaten en 50% in oude eiken vaten gedurende 9 maanden, 30% gerijpt in roestvrijstalen vaten
De lente begon eerder in 2019, met de eerste tekenen in januari en februari. Het technische team nam de juiste beslissing om de vegetatieve cyclus uit te stellen. De wijnstokken werden pas in maart gesnoeid, waardoor productieverliezen als gevolg van de vorst van eind april in het afgebakende wijngebied van Dão werden voorkomen. Er viel meer dan normaal regen tijdens de lente, wat het positieve effect had dat de noodzakelijke waterstanden in de bodem werden hersteld en daardoor zorgde voor een perfecte ontwikkeling van de resterende vegetatieve cyclus. De zomer was mild en fris, wat een zeer evenwichtige rijping van de druiven mogelijk maakte, zonder enige droogtestress. De oogst bleek genereus te zijn in termen van kwantiteit en kwaliteit van de druiven. We waren in staat om unieke wijnen te creëren op basis van ons technische werk en het weten hoe we moesten wachten op de juiste momenten, in de zoektocht naar de beste natuurlijke balans, gecombineerd met een zorgvuldige controle van de fenolische rijpheid van de druiven. De precisie, complexiteit, concentratie en genereus fruit, gecombineerd met de elegantie en vloeibaarheid van de most, hebben ons in staat gesteld wijnen te produceren met een profiel en rijkdom die ons uniek terroir weerspiegelen.
Bewaren en serveren
Serveren : 16 -17 ºC. 6 tot 7 jaar houdbaar
Alcoholgehalte
13,5 %vol
Critics & Awards
4,5/5 - Vivino (85 ratings)
17,5/20 - Revista de Vinhos
92/100 - Wine Enthusiast Tasted: Dec 2021
Spice and pepper come through strongly in this rich, structured black-fruited wine. Currenly showing young tannins and brisk acidity, it will be ready from 2023. Roger Voss