Deze rode wijn zit vol met donkere, muskusachtige hartige kruiden, natte rotsmineraliteit, een vleugje kaneel en pikante kruiden, met kleine donkere bessen erachter. De vrucht is scherp, helemaal niet jammig, een hoog zuurgehalte heeft en een medium body en, die vol zit met dezelfde muskusachtige kruiden die we in de mond hebben opgemerkt. Heel hartige rode wijn!
Food pairing
perfect met
chorizo en linzenstoofpotje met Morcela of Morcilla (Spaanse bloedworst) of met lamsvlees gevulde paprika's
Druiven: 100% Tinta Miúda - bekend als Morrastel in de Languedoc of Graciano in Rioja, waar het vaak wordt gemengd met Tempranillo.
De grond is voornamelijk kalkhoudend. Biodynamische wijnbouw
Tinta Miúda, ook wel Morrastel genoemd in Frankrijk en Graciano in Spanje. Het is een laatgroeiende variëteit en geeft daarom de voorkeur aan warme klimaten. De wijnen zijn over het algemeen diep van kleur en rijk aan tannines.
Bewaren en serveren
Serveren bij 16°C. Te drinken vanaf nu tot 8 jaar na oogstjaar