Food pairing
Een heerlijke rode wijn, Uitstekend als aperitief, bij lichte gerechten (soepen, voorgerechten & salades). Subliem bij carpaccio van rundsvlees, en gegrild vleesgerechten
Druiven: 26% Touriga franca , 23% Tinta roriz, 51% Touriga nacional
Duas Quintas staat voor de twee wijngaarden waar deze wijn vandaan komt, namelijk Quinta de Ervamoira en Quinta dos Bons Ares.
De druiven worden met de hand geoogst waarna ze vervolgens in kleine kratten worden gescheiden per druivensoort en wijngaard. Vervolgens worden de druiven naar het vinificatiecentrum gebracht waar ze worden geperst, ontsteeld en gefermenteerd in stalen vaten bij maximaal 25ºC. Maceratie is net lang genoeg om de wijn de gewenste body en structuur te geven. Na de malolactische gisting in vaten, wordt 20% gerijpt in Franse eikenhouten vaten, 30% in vaten en vaten van dezelfde houtsoort en de resterende 50% in roestvrijstalen vaten gedurende 12 maanden.
Alcoholgehalte
14,5 %
pH: 3,74
Bewaren en serveren
Serveren bij 16-18 °C. Kan tot 6 jaar na oogstjaar gedronken
Critics & Awards
4,1/5 - Vivino (336 ratings)