volle wijn, uitstekend bij rood gegrild of gebraden vlees en kazen
Druiven: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Francisca, Tinta Roriz
Met de hand geplukte druiven, ontsteeld, zachtjes gekneusd, gisting met inheemse gisten en temperatuurcontrole (25ºC - 28ºC) in granieten 'lagares'
Gerijpt in betonnen vaten en 9 maanden in Franse eiken gebruikte vaten
Dit was weer een atypisch jaar in de Douro. De winter was koud en droog, de lente was koud en erg regenachtig, en de zomer, aanvankelijk koud en regenachtig, werd toen heet en extreem droog, gekenmerkt door effecten van een zonnesteek en uitdroging begin augustus. Dit onstabiele klimaat had een forse invloed op de productiedaling. Rijping later vervloekt dan normaal; daarom zijn we pas op 18 september begonnen met het oogsten van de Minas-wijngaarden. De druiven hadden een zeer goede zuurgraad, wat resulteerde in frisse, aromatische en elegante wijnen.
Alcoholgehalte
13%vol
pH: 3.64
Bewaren en serveren
Een wijn met een verouderingspotentieel. Serveren bij 16-18°C