Een granaat kleurige rode wijn met een uitbundig en complex aroma van zwart fruit met hints van menthol en tabak. Opmerkelijk fris en een uitstekende structuur van tannines perfect in balans met een elegante complexe en lange afdronk.
Het vlaggenschip van het landgoed van São Miguel, maakt indruk met zijn dichte tannines en weelderig zwart fruit. Het is gefermenteerd in open lagares en 18 maanden oud in hout. Hoewel de concentratie en kracht voor de hand liggen, is de elegantie ervan verrassend. Gestructureerd. Op zijn best vanaf 2020. Score - 94. (Roger Voss, Wine Enthusiast, 1 mei 2017)
Food pairing
De perfecte wijn bij alle soorten vleesgerechten, stoofschotels, wild, kalfs- en varkensvlees en harde kazen
Druiven: Alicante Bouschet, Aragonez & Cabernet Sauvignon
De druiven worden met de hand geoogst en vervoerd in dozen van 20 kg, volledig ontsteeld. Pre-maceratie fermentatie gedurende 2 tot 3 dagen. Met de voeten verpletterd. Fermentatie in open kuip met gecontroleerde temperatuur tussen 25 °C en 35 °C. Na de fermentatie volgt een maceratie gedurende 1 tot 2 weken. Rijpt 18 maanden in Franse eiken vaten
Alcoholgehalte
14,5 %vol
pH: 3,6
Bewaren en serveren
Serveren bij 16 - 18°C
Critics & Awards