Food pairing
De perfecte wijn bij alle soorten vleesgerechten, stoofschotels, wild, kalfs- en varkensvlees en harde kazen
Druiven: Alicante Bouschet 100%
Mechanische oogst 's nachts. Druiven worden volledig ontsteeld. Koude pre-fermentatie maceratie gedurende 48 uur. Fermentatie met gecontroleerde temperatuur (22-28ºC) in roestvrijstalen inox vaten. Maceratie na de fermentatie gedurende 5 tot 10 dagen. Malolactische gisting in roestvrijstalen inox vaten. Rijpt 12 maanden in Franse eiken vaten
De lente van 2021 was regenachtig met een gemiddelde schimmeldruk en de wijnstokken reageerden goed op de waterbehoeften aan het begin van
het vegetatieve seizoen. De temperaturen waren in de loop van de zomer vrij mild, met slechts een paar dagen boven de 38 °C. De rijping verliep vrij langzaam, wat een geweldige oogst in 2021 belooft
Alcoholgehalte
15 %vol
Bewaren en serveren
Serveren bij 16 - 18°C.