Fonseca Terra Prima Reserva is een biologische portwijn in Ruby-stijl uit de Douro-regio. Het bevat geconcentreerde aroma's van rijp zwart fruit, zoals verse viooltjes, kersen en rijpe pruimenaroma's. Het toont balsamico-geuren, elegantie en gedroogde structuur, met een uitstekende harmonie tussen het rijpe fruitboeket en de zuurgraad. Top !
Food-Pairing
Een perfecte match voor chocolade en bessenfruitgerechten. Chocolade fondant met aardbeien maakt een heerlijk hedonistische combinatie, de rijke romige chocolade en weelderige rijpe aardbeien vermengen verleidelijk met de zwarte bessen en kersen fruitigheid. Heerlijk na een maaltijd met bittere chocolade met een hoog cacaogehalte of een bord met chocoladebrownies en truffels. Zoals alle jonge rode portwijnen, is het een uitstekende match voor zachte rijpe kazen.
Druiven: Tinta Barocca, Touriga Francesa, Touriga Nacional
Fonseca Terra Prima Reserva Organic is een robijnrode portwijn gemaakt van biologische en autochtone rode druivensoorten van oude wijnstokken zoals Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca en Tinto Cão. De druiven werden met de voeten getrapt in Lagares van graniet en na een lange maceratie vond het fermentatieproces plaats bij gecontroleerde temperaturen. Toen de wijn de gewenste zoetheid had bereikt, werd de wijn-eau-de-vie (Aguardente) toegevoegd om de gisting te stoppen. De wijn werd vervolgens overgebracht naar eikenhouten vaten waar hij gemiddeld 4-5 jaar heeft gelegen voordat hij werd gebotteld.
Alcoholgehalte
20%
Conserveren en serveren
Serveren 12-14°C. Blijft tot enkele maanden (4 tot 6 maanden) na opening goed drinkbaar, mits je de fles steeds afsluit met de originele stopkurk en hem bewaart bij een constante temperatuur van zo'n 12 graden.
Critics & Awards
91/100 - Decanter World Wine Awards Tasted: Jan 2021
91/100 - Tom Cannavan Tasted: Jan 2020
Critic tasting note: "(2020) Unusual to find an organic Port, and this has a very pure and fruit-driven nose, a nice lift and higher set of aromas, floral and ashy. Very silky and pure on the palate, a sheen of mellow old oak and shellac over pure and vibrant fruit. Tangy and ripe, lots of lip-smacking tannin and acidity in the long finish. A really terrific ruby." - Tom Cannavan