Diepe kastanjekleur in het midden omgeven door een brede amberrand. Een volwassen, een heerlijk en weelderig aroma van pruimenpudding, intens en krachtig. Warme grondtonen van rozijn en toffee vermengen zich met een rijke vanille-eik, aroma's van walnoot en marsepein en pittige accenten van zwarte peper. Het gehemelte is rond, geconcentreerd en vol met rijke noot-achtige, butterscotch smaak. Soepele en dichte textuur, en een fijn geïntegreerde zuurgraad die zorgt voor een aantrekkelijke frisheid in de lange afdronk. Een buitengewone Single Harvest Tawny die alle intense, zachte aroma's van het lange rijpen op eiken vaten levert en met behoud van een aantrekkelijke harmonie en balans.
Taylor's uitzonderlijke 1968 Single Harvest Port is de vijfde in een reeks van single harvest releases van het wijnhuis. Taylor's heeft besloten om elk jaar een beperkte release te maken van een Single Harvest Port die 50 jaar eerder werd gemaakt. De Managing Director van Taylor, Adrian Bridge, zei: "Een 50e verjaardag of een jubileum is een mijlpaal. Taylor's Single Harvest Ports bieden een unieke gelegenheid om dit te vieren met een buitengewone 50 jaar oude wijn in perfecte staat."
Food-Pairing
Taylors Single Harvest 1968 is een uitstekend digestief zonder meer, maar kan ook worden geserveerd met het rijke en nootachtige karakter van een Comté kaas
Druiven: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Amarela, Alicante Bouschet, Sousão, -
Single Harvest Ports zijn gemengde wijnen uit één jaar die zijn gerijpt in eiken vaten. Ze zijn volledig rijp en klaar om te drinken als ze worden gebotteld. De lange periode van houtveroudering geeft ze hun karakteristieke barnsteenkleur, zacht fluweelzacht gehemelte, warme zachte aroma's in de mond en een neus vol rijke complexe aroma's.
Alcoholgehalte
19,5 %vol
Conserveren en serveren
Serveer bij 14-17 ° C. Enkele oogstpoorten zijn klaar voor onmiddellijk drinken en hoeven niet te worden gedecanteerd.
Kan 6 tot 8 weken na opening worden bewaard.
Critics & Awards
95/100 - Wine Enthusiast
Tasted: 12-Jul-2019