Deze witte wijn, BSE, wordt geproduceerd in de Setubal wijnstreek. De druivensoort Fernão Pires gaf de wijn een fruitig, uitgesproken aroma en een zachte, droge smaak. Tegenwoordig wordt Antão Vaz druif in grotere mate gebruikt, dat een fruitig, elegant en fluweel aroma geeft, en een zachte en frisse smaak in de afdronk bewerkstelligt.
Voor het eerst geproduceerd in 1947. BSE staat voor "Branco Seco Especial", en is één van de bekendste merken van José Maria da Fonseca in Portugal.
Food pairing
Heerlijk als aperitief, bij sushi, vis, zeevruchten en salades
Druiven: 64% Antão Vaz, 36% Arinto
De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 16ºC
Alcoholgehalte
12 %vol
Bewaren en serveren
Klaar om nu te drinken.
Serveren bij 10-12°C
3,8/5 - Vivino (750 ratings)