Heldere en transparante kleur, aroma's van tropisch fruit en citrus, zoals mandarijn. In de mond heeft het een levendige, goed uitgebalanceerde zuurgraad met een droge en lange afdronk.
Food-Pairing
Begeleidt lichte en verfijnde gerechten zoals kreeft, vis en schaaldieren en vormt een prachtige bruiloft met risotto's van Siciliaanse citroen en verse pasta. Pizza Margherita & Pasta alla puttanesca
Druiven: Malvasia-Fina, Encruzado & Bical
De oogst vond begin september plaats. De druiven werden volledig ontsteeld en onmiddellijk in een pneumatische pers geperst. De traantrommel werd gekoeld en gedecanteerd bij lage temperaturen gedurende 24 uur. De fermentatie werd uitgevoerd in een roestvrijstalen tank met geselecteerde gisten en een temperatuurregeling van ongeveer 16 °C en dat gedurende 3 weken. Verblijft in roestvrij stalen vaten om alle aroma's van vers fruit te behouden.
Dão is één van de oudste wijnstreken van Portugal daterend van 1908. Gelegen in het centrum van Portugal,
is het een bergachtige regio, met hoogtes van 400 tot 700 meter boven de zeespiegel. Dão heeft als referentiepunt de Serra da Estrela, de hoogste op het vasteland van Portugal. De wijnen worden gekenmerkt door het graniet in de bodem en de vele dennen, eiken en eucalyptus bomen in de omgeving
Bewaren en serveren
Serveren : 9 -11 ºC
Alcoholgehalte
12,5 %vol
Critics & Awards