Food pairing
Een verrukkelijke wijn ideaal bij wildgerechten en kazen
Druiven: 35% Touriga Nacional, 45% Touriga Franca, 10% Tinta Roriz, 10% Tinto Cão
Deze cuvée wordt gevinifieerd op Quinta da Leda door Luis Sottomayor. De gebruikte druiven zijn voornamelijk afkomstig van de Quinta de Leda-wijngaard, aangevuld met wijngaarden in verschillende gebieden van de Douro Superior. Na het ontstelen worden de druiven voorzichtig geperst en in roestvrijstalen tanks geplaatst om de alcoholische gisting uit te voeren. Maceratie wordt uitgevoerd onder temperatuurcontrole gedurende een vrij lange periode om de aroma's, structuur en rijkdom aan kleur van de wijnen te ontwikkelen.
Douro Barca-Velha 2011 Casa Ferreirinha rijpte 18 maanden in Franse eikenhouten vaten. De uiteindelijke blend wordt uitgevoerd na een uiterst strenge selectie van de beste wijnen, evenals proeverijen en analyses die regelmatig werden uitgevoerd op de assemblages en de vaten. De wijn werd voor het bottelen gefilterd.
De winter was koud en erg regenachtig, wat bijdroeg aan de vervanging van de waterreserves in de bodem. Tussen het late voorjaar en het vroege najaar was het klimaat droog, met twee belangrijke: uitzonderingen, op 21 augustus en 1 september, die in de hele regio tussen 35 en 40 mm bedroegen. Door de milde zomer en de beschikbaarheid van water in de grond konden de druiven zeer snel evenwichtig rijpen.
Alcoholgehalte
14,5%
pH: 3,6
Bewaren en serveren
2 à 3 u op voorhand openen om te laten ademen. Serveren bij 16-18 °C
Critics & Awards
19/20 - Grandes Escolhas Tasted: Oct 2020