Zeer donkere en intense kleur. Rijke fruitige neus van zwarte kersen, donkere pruimen, chocolade en goed geïntegreerde maar discrete eik. Zeer rijke structuur, veel frisheid en mineraliteit. De fluweelachtige tannines zijn lang, soepel en elegant. Langdurige en langzame romige afdronk. Een wijn met een groot verouderingspotentieel
CHRYSEIA is één van de pioniers van de wereldwijde erkende heropleving van de niet-versterkte Douro DOC-wijnen. Echter, deze wijn, wiens naam "gouden" betekent in het oude Grieks - net als de naam van de rivier in het Portugese - is trouw gebleven aan zijn eigen stijl waarbij elegantie en balans overwegen. Chryseia symboliseert de unie van een edele Portugese traditie en een even rijke Bordeaux traditie in de creatie van een nieuwe en moderne wijnstijl. CHRYSEIA werd voor het eerst op de markt gebracht in 2000
Deze uitstekende wijn is het ultieme en sublieme resultaat van een samenwerking tussen de familie Symington en de Franse oenoloog Bruno Prats. Zeer diepe paarse kleur. Rijk en complex aroma van donkere pruimen en zwarte
kersen met enkele subtiele geroosterde noten. Goed gestructureerd, assertieve tannines, die het verouderingspotentieel van de wijn onderstrepen. Aantrekkelijk en soepel fruit in de afdronk
Food pairing
Perfect bij allerelei soorten vlees, wild alsook de uitstekende metgezel van allerlei soorten kaas
Druiven: 53% Touriga Nacional & 47% Touriga Franca
15 maanden in Franse eiken vaten van 400 liter
De beste druiven van Prats en Symington's wijngaarden van de Upper Douro, Quinta de Roriz en Quinta da Perdiz. Een andere domein, Quinta da Vila Velha, die particulier eigendom is van een lid van de familie Symington, heeft ook een aantal van zijn beste druiven bijgedragen, zoals voor elke vintage van Chryseia
Alcoholgehalte
14,2 vol%
pH: 3,65
Bewaren en serveren
Decanteren een uur voor het opdienen
Serveren bij 18°C
Vanaf nu tot 2023 te drinken
Critics & Awards
18/20 - Revista de Vinhos
Tasted: 01-Oct-2016
94/100 - Wine Spectator
Tasted: 31-Mar-2017
Silver - International Wine & Spirit Competition, 2016