Quinta das Maias werd in 1893 opgericht aan de voet van de Serra de Estrela (sterrenberg). De naam komt van de gele gaspeldoorn die op de hellingen van de berg groeien en die 'Maya (mei) genoemd worden. De 15 hectare wijngaarden bestaan uit verschillende percelen en zijn allemaal biologisch. De grote hoogte geeft een mooie zuurgraad aan de wijn.
Rode wijnen uit de Dao moeten altijd een bepaalde sappigheid uit een combinatie van hoogte en granietbodems laten zien. Deze wijn heeft een diepe donkere, briljante rode kleur; de neus is pittig met een intens fruitboeket dat aan bosvruchten doet denken
bramen, pruimen en cassis, met vanille tonen van de eik. In de mond is het erg krachtig met stevige doch zachte en elegante tannines en een lange afdronk
Food-Pairing
Heerlijk bij pastagerechten en geroosterde of gerookte vleesgerechten, gehakt vlees, gegrild varkensvlees, hamburgers en andere hartige gerechten
Druiven: Jaen 100% (Mencia in Spanje)
Persen van de druiven zonder de steeltjes, gevolgd door fermentatie in roestvrijstalen vaten met geselecteerde gisten bij een temperatuur van 28-30 °C. Maceratie van 14 dagen met zachte "herassemblages".
Rijpt op Franse eiken vaten van 225 liter gedurende 12 maanden
Bewaren en serveren
Serveren : 16 °C. Een wijn die de fans van jonge fruitige wijnen tevreden zal stellen, hoewel hij enorm zal winnen door een flesrijping van minstens
1-2 jaar. Binnen 5-6 jaar zal het zeker complexer en nog leuker zijn voor de wijnamateur die van oudere wijnen houd. Kan tot 15 jaar na oogst gedronken worden
Alcoholgehalte
14,2 %vol
Critics & Awards