Donker van kleur zoals alle jaargangen zouden moeten zijn. Intense aroma's van rood fruit zoals bessen, wilde braamstruiken en veel vijgen, bijna alsof de wijnranken tegelijkertijd hadden gebloeid met de vijgenbomen die verspreid stonden op sommige terrassen van de boerderij. Ook verschijnen aroma's van Esteva en Urze, allemaal verpakt met een grote complexiteit door de langzame gisting gedurende 15 dagen waarin de autochtone gisten de suikers van de rijpe druiven transformeerden. In de mond vallen het zwarte fruit, tabak, koffie en chocolade weer op in een explosie van frisse, krachtige wijn met intense zuurgraad.
Late Bottled Vintage is een Ruby-type portwijn die 4-6 jaar op vat krijgt. Ook wel de Horeca-Vintage genoemd omdat hij langer open kan blijven waardoor het makkelijker hanteerbaar is in de horeca
Food pairing
Een lekker digestief dat puur kan gedronken worden. Ook lekker met expressieve gearomatiseerde kazen. Voor chocoladeliefhebbers is dit de perfecte combinatie. Bijvoorbeeld met sachertorte, pure chocoladerepen of mousse. Ook te combineren met fruittaarten, cashewnoten, walnoten en hazelnoten.
Druiven : Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Touriga Franca, Tinto Cão, Tinta Amarela
Wijnproducent
Dão Sul
Bewaren en serveren
Bewaren op een koele, donkere plaats (12-14ºC), in horizontale positie, met minimale trillingen. Serveer op een temperatuur van 16ºC. Het wordt aanbevolen om het te decanteren voor het drinken, omdat het niet is gefilterd toen het werd gebotteld.
Alcoholgehalte
19,4%vol
Critics & Awards