Deep coloured and concentrated, this has an amazingly vivid, plummy, spicy nose. There are some dark, earthy, savoury notes, as well as firm tannins and amazing intensity. Quite savoury with lovely structure. Just brilliant. Jamie Goode
Noval bezit ook nog een perceel met ongeveer 6000 wijnstokken die nog geënt zijn op stokken van vóór de phylloxera epidemie. Dat wil zeggen, niet op Amerikaanse onderstam, maar nog op de orginele Portugese wijnstokken. Deze wijngaard is enkel beplant met Touriga Nacional druiven, en wordt kortweg 'Nacional' genoemd. Alleen in de beste jaren wordt er van deze wijngaard port gemaakt, de Quinta do Noval Nacional port, welke geldt als de meest bijzondere, zeldzame en gewilde port in de wereld
Food-Pairing
Een heerlijk digestief, maar kan ook worden vergezeld van rijke oude kazen, pure chocolade of chocolademousse.
Druiven: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão
Druiven worden geplet met de voeten , en vervolgens tijdens gistingsmaceraat om de best mogelijke extractie in de lagares te verkrijgen, de traditionele stenen vaten van de Quinta. Het is 18 maanden gerijpt in houten vaten in de geklimatiseerde kelders van de Quinta, in het afgebakende gebied van de Douro-vallei vóór het bottelen.
Alcoholgehalte
19,5%
Conserveren en serveren
Serveren op keldertemperatuur bij 12 - 15ºC.
Decanteren voor het serveren. Na opening maximum 2 dagen houdbaar.
Critics & Awards
96/100 - Falstaff Magazin Tasted: Dec 2014
97/100 - Jamie Goode