De Cavadinha wijngaarden staan in het hart van Warre's Vintage Ports en produceren in de jaren tussen de vintage verklaringen vaak een mooie Single Quinta Vintage Port, die wordt gebotteld en vervolgens wordt bewaard voor veroudering in Warre's eigen kelders in Vila Nova de Gaia. De Quinta Vintage Ports worden over het algemeen ongeveer tien jaar na de oogst vrijgegeven voor verkoop.
Zeer donkere bijna inktachtige en geconcentreerde kleur. Heerlijke frisse aroma's van viooltjes. Laag na laag rijp braambessenfruit, intens rijk en vol van smaak. Zoetheid en tannines binden deze wijn samen om een perfecte harmonieuze structuur te vormen
Warre's Vintage Ports zijn weergaloos in hun uitdrukking van evenwicht en elegantie. Deze onovertroffen stijl is afgeleid van de inherente kenmerken van de twee belangrijkste wijngaarden van Warre; Quinta da Cavadinha en Quinta do Retiro Antigo. Deze vullen elkaar heel goed aan
Food-Pairing
Deze port is heerlijk bij foie gras, bepaalde kaassoorten (Gorgonzola, Roquefort), als aperitief of als dessertwijn
De zuidoostelijke ligging en de hogere hoogte van deze quinta resulteren in een late rijpingscyclus op dit landgoed, wat de stijl van Cavadinha Ports dicteert: ze zijn fris, elegant en hebben zeer fijne aroma's. Oude wijnstokken vormen een zeer groot deel van de wijngaard, daarom zijn deze wijnen donker en geconcentreerd, net als de wijnen uit de lagere wijngaarden die aan de rivier de Pinhão grenzen. De wijnen van de hogere terrassen net onder de wijnmakerij zijn minder geconcentreerd maar erg fris en hebben uitstekende aroma's van theeroosjes en viooltjes. Met het ouder worden, ontwikkelen de Cavadinha-wijnen nog meer elegantie en balans; de neus kan na enkele jaren op fles aroma's geven van een zeer oude fijne rode bordeaux wijn.
Alcoholgehalte
19,5 %vol
Conserveren en serveren
Kan reeds nu gedronken worden. Serveren 16-18°C. Moet 6 tot 24u op voorhand gedecanteerd worden.
Vintage portwijn kan minder lang openstaan dan een reguliere port, wat betekent dat hij sneller oxideert. Na opening maximum 2 dagen houdbaar
Critics & Awards
17/20 - Jancis Robinson Tasted: Nov 2019
Gold - International Wine Challenge, 2018
Bronze
- Decanter World Wine Awards, 2017
Gold - International Wine Challenge, 2017
93/100 - Decanter World Wine Awards Tasted: Jun 2017
93/100 - Jamie Goode
92/100 - Wine Spectator
Tasted: Dec 2007