Een goudgeel kleurige, prachtige en zeer gewaardeerde portwijn in de collectie van elke Andresen kenner.
Heel aangename aroma's van perzik, abrikoos, acaciahoning en cederhout. Een boeiende zuurgraad met een charmante afdronk van gedroogd fruit typerend voor oudere portwijnen.
Food pairing
Een uitstekende aperitief die gekoeld moet geserveerd worden.
Subliem bij foie gras, wildpasteien maar ook zoete desserts, fruit desserts, walnoten, crème brûlée en bij melk chocolade. Kan ook gecombineerd worden met Roquefort en met een sigaar als digestief.
Druiven
: 40% Códega, 25% Malvasia Fina, 20% Rabigato & 15% Arinto
Alcoholgehalte
20%
Bewaren en serveren
Klaar om te drinken. Moet niet gedecanteerd worden.
Kan na opening nog minsten een paar weken bewaard worden.
Serveren bij 12-16°C.
Critics & Awards
17,5/20 - Revista de Vinhos Tasted: 19-Aug-2014
92/100 - Wine Enthusiast Robert Parker
Silver
- International Wine Challenge, 2014
Gold
- Concours Mondial de Bruxelles, 2014
Silver
- Decanter World Wine Awards, 2014
Silver
- International Wine & Spirit Competition, 2014