Deze witte porto van Niepoort bracht een jaar in grote eiken vaten, en ten minste drie jaar in oude kleine eikenhouten vaten door, alvorens te worden gebotteld. Deze is porto heeft een donker-gouden kleur, met frisse aroma's van noten en fruit. half-zoet in de mond en een prachtige structuur
Food pairing
Koel serveren als aperitief met zachte kazen, (gerookte) ham, gedroogde vruchten, amandelen en olijven
Druiven : Malvasia Fina, Viosinho & Gouveio
De witte druiven ondergaan een lange maceratie van de schil, af en toe met de voeten geplet in lagares. Na verrijking met druivenbrandewijn, rijpt de wijn een jaar in grote oude eikenhouten vaten (550 liter), voorafgaand aan ten minste drie jaar in kleine oude eikenhouten vaten.
Bewaren en serveren
Deze port is klaar om te drinken gebotteld en zal niet verbeteren als het wordt bewaard voor een lange tijd. Serveren tussen 12 º C - 16 º C. Decanteren is niet nodig en na openen behoud deze port zijn smaak voor ongeveer 2 maand