Casa Ferreirinha Antonia Adelaide Ferreira Branco 2016
€ 60,00
Een topper van een witte wijn. Het heeft een heldere gouden kleur met lichte ciitroenkleurige nuances. Het aroma is intens en complex met accenten van gedroogd fruit zoals vijg en hazelnoot, vers wit fruit zoals peer en
meloen, lichte bossige tonen van buxus, mineraliteit en een discrete en zeer goede complexiteit door de rijping op vat, mooi geïntegreerd. In de mond toont het een uitstekend volume, goed geïntegreerde intense zuurgraad, fruittonen
witte- en citrusvruchten. De afdronk is adembenemend lang
De patriarch van de familie Ferreira begon zijn commerciële activiteit in het midden van de 18e eeuw. De fundamenten van het bedrijf waren echter het resultaat van de actie van hun kleinkinderen, José Bernardo en António Bernardo, in het begin van de 19e eeuw, toen ze het agrarische erfgoed dat ze hadden geërfd aanzienlijk vergrootten. Het huwelijk tussen zijn nakomelingen, neven António Bernardo II en Antónia Adelaide, zou een uniek erfgoed consolideren en de toekomst van Ferreira onuitwisbaar markeren. Dona Antónia nam, nadat ze weduwe was geworden, het bedrijf van het bedrijf over dat ze versterkte en verhoogde dankzij haar ondernemersgeest en charisma. Haar intelligentie en vriendelijkheid wonnen de warme bewondering van haar tijdgenoten, die haar liefkozend "Ferreirinha" noemden. De overname van Ferreira, in 1987, door Sogrape maakte het mogelijk om het erfgoed, het historische en culturele erfgoed van Ferreira te behouden en te vergroten.
Food pairing
De ideale metgezel bij kaas, rood vlees en wildgerechten
Druiven: 60% Viosinho, 40% Arinto
De druiven van geselecteerde variëteiten van Quinta do Sairrão, gelegen op grote hoogte, zijn
geselecteerd in de wijngaard en nogmaals bij aankomst in de wijnmakerij. Volledig ontsteeld, omzichtig geplet en vervolgens maceratie. De alcoholische gisting in Franse eikenhouten vaten, geïnduceerd door geselecteerde gisten en gecontroleerd tussen 16ºC en 18ºC, duurt ongeveer 20 dagen. Tijdens de periode tussen de alcoholische gisting en de uitvoering van de uiteindelijke blend, wordt de wijn bewaard op vat met "battonage" voor een periode van minimaal 12 maanden