Deze droge witte wijn heeft een mooie aromatische complexiteit. De neus geeft al onmiddellijk een hoge dichtheid en concentratie aan, met een volledige rijpheid van de druiven zonder de versheid en elegantie ervan te verliezen. Veel peer, witte perzik, een beetje venkel, de frisheid van wit grapefruit, witte bloemen, enkele steenachtige, krijtachtige elementen die doen denken aan Bourgondische Chardonnay en iet of wat ook aan een Viognier uit de Rhône qua dichtheid en concentratie. De mond is volumineus en boeiend, een zeer fijn spoor van zuur en de aangrijpende mineraliteit geven de wijn zijn frisheid en lichtheid. In de mond toont het het fijne en elegante spel van de beste Bourgondische wijnen en mondvullende aanwezigheid. Weelderige witte perzik, verweven met een beetje lichte meloen, zoete peer, alles blijft eerder wit fruit, geweldige elegantie, grote lengte, zeer duurzaam en intens. Staat ook op de wijnkaart in het Restaurant Saudade in Versailles.
Food Pairing
zeevruchten, gegrilde vis, wit vlees en als aperitief
Druiven: Gouveio (30%), Viosinho (35%), Rabigato (35%)
Ongeveer 80% van de most wordt gefermenteerd en opgeslagen in nieuwe en 2e jaars en 3e jaars (5%) eiken vaten (Frans en Hongaars) voor een rijping van 7 maand, met tweewekelijkse bâtonnage gedurende 6 maanden.
Bewaren en serveren
Serveren : 12° - 14°C. Kan tot 7 jaar na oogstjaar gedronken worden
Producent
Quinta Nova de Nossa Senhora Do Carmo
Alcoholgehalte
13,5%
4,1/5 - Vivino (35 ratings)
90/100 - Wine Enthusiast, Roger Voss,USA