Deze subtiel – krachtige droge wijn zit vol intrigerende smaken zoals: gekonfijte citroen, bloemenbloesem, kamille en een vleugje mandarijn. De wijn is medium-bodied, vol en fluweelzacht van smaak met een superlange, frisse en verfijnde minerale afdronk
Food-Pairing
De ideale witte wijn voor bij Bacalhao à bras: Gezouten kabeljauw, gebakken snijbiet, peterselie, ei, zwarte olijven alsook bij Varkensbuik Confit: Paksoi, ingelegde sinaasappel en zoete aardappelpuree
Druiven : Arinto, Fernão Pires,Bical, Roupeiro, Malvasia, Tamarez
Dit is de meest prestigieuze cuvée van Terrenus met uitsluitend druiven van het hoogste en oudste perceel van Rui Reguinga.
Wijn uit de subregio Portalegre, afkomstig van wijngaarden in de Serra de São Mamede. Oude wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van rond de 100 jaar. Schistbodems met enkele granieten ontsluitingen. Gelegen tussen 600 en 900 meter hoogte. Het is hier koeler en door de hoogte is er een groter verschil tussen dag- en nachttemperatuur. Hierdoor rijpen de druiven rustig en geleidelijk met een hogere natuurlijke zuurgraad. Omdat Rui's wijngaarden midden in een natuurpark liggen, bewerkt hij zijn wijngaarden op basis van biologische en deels biodynamische principes. Hij koos de naam Terrenus, verwijzend naar 'Terra' wat aarde betekent.
Handmatige oogst in "field blend". Fermentatie met inheemse gisten in cementvaten en later rijping gedurende 6 maanden in Franse eikenhouten vaten van 500L.
Alcoholgehalte
13 %vol
pH: 3,28
Conserveren en serveren
Bewaren op een koele plaats (12°C)
Serveren 10 - 12°C.
Kan tot 9 jaar na oogstjaar gedronken worden.
Critics & Awards