Grote elegantie en uniciteit, met een bedwelmende complexiteit van gedroogde vruchten, witte chocolade, nootmuskaat en rozijnen in amaretto. In de mond loopt een fijne zoetheid van ahornsiroop, walnoten en sinaasappeljam. Het is soepel en ongelooflijk complex met mooi in elkaar verweven smaken, het enige wat ontbreekt is een lauwwarme apfelstrudel met vanillesaus, die Tiago zo begeerd en warm aanbeveelt.
Food pairing
Gekoeld als aperitief of op kamertemperatuur als dessertwijn. Heerlijk bij witte chocolade en Queijo da Serra
Druiven: Malvasia Fina, Rabigato, Viosinho
Een veldmix van zeer oude wijnstokken. Quinta da Gaivosa, 25 ha wijngaarden met wijnstokken van meer dan 80 jaar oud
Alcoholgehalte
19% vol
Bewaren en serveren
Serveren bij 15°C
Critics & Awards
95/100 - International Wine Challenge (IWC)
Nutty dried fruit and honeyed caramel and toffee. Superbly luscious with a long tangy, honey finish and hints of orange. Super tasty! - Panel Chair: Nick Adams MW | Co-Chair: Peter McCombie MW