Food pairing
De ideale aperitief en metgezel bij salades en visgerechten
Druiven: 45% Rabigato, 20% Viosinho, 15% Arinto, 12% Códega do Larinho, 5% Gouveio, 3% Moscatel
De druiven die voor deze wijn gebruikt werden zijn afkomstig uit de subregio van de Douro Superior, met name van Quinta da Leda, en wijnboeren met wijngaarden die bij voorkeur op het noorden en op grote hoogte liggen. Het optimale punt van rijping van druiven en zuurgraad werd rigoureus beheerst. Na het zachtjes pletten en ontritsen werden de druiven overgebracht naar roestvrijstalen tanks. Na de laatste gisting volgde een rijpingstijd van 6 maand in tanks van roestvrij staal. Om de hoogst mogelijke kwaliteit te behouden, werd de wijn alleen onderworpen aan lichte klaring en filtering voorafgaand aan het bottelen
Alcoholgehalte
13 %vol
pH: 3,25
Bewaren en serveren
Serveren tussen 9-11ºC..
Te drinken tot 6 jaar na oogstjaar
3,8/5 - Vivino (359 ratings)
89/00 - Bacchus Magazine