Vinho Verde - Aphros Wines

aphros-wines-vasco-croft

Aphros Wines is het geesteskind van de architect Vasco Croft uit Lissabon, die besloot zijn passie voor wijn verder uit te diepen in een XVII-eeuws familiedomein in de regio Vinho Verde, subregio Lima


In zijn jeugd reeds geïnteresseerd in de filosofie van Steiner sinds, en sinds jaren de Waldorf-onderwijsbeweging in Portugal geleid te hebben, volgt hij natuurlijk de weg van de biodynamica.

Bergpaarden, schapen, bijen en speciale watervallen maken deel uit van het boerenleven. De wijnstokken, zorgvuldig beheerd door afdekgewassen, worden behandeld met zelfgemaakte plantenextracten. Deze bereidingen zijn gemaakt van brandewijn en hebben hun oorsprong in dezelfde wijngaarden van waaruit hij zijn wijnen creëert  

De wijnen - variërend van stille tot de mousserende wijnen volgens de klassieke methode gemaakt, en de Pet Nats (ofwel pétillant naturel is een wijn met natuurlijke bubbels en is misschien één van de meest pure van alle natuurlijke vinificaties ofwel de methode ancestrale. De most wordt gebotteld voordat hij is uitgegist, waardoor het natuurlijke koolzuur dat tijdens de gisting ontstaat behouden blijft. De wijn ondergaat maar één gisting en niet twee zoals bij champagne (methode traditionel) en er wordt niets van buitenaf toegevoegd. Het lijkt de meest eenvoudige oplossing voor vin naturel, maar het proces is in feite heel delicaat. Bottel je te vroeg, dan kan de fles door het ontstane koolzuur exploderen, bottel je te laat, dan krijg je te weinig prik….
- zijn gebaseerd op lokale variëteiten Loureiro en Vinhão en gemaakt met lage interventievoorschriften, op basis van inheemse gisten en met een minimum aan sulfieten.


Ze hebben wereldwijde erkenning gekregen en worden verdeeld in meer dan 20 landen op alle continenten.
In 2015 opende Vasco twee nieuwe kelders; een eigentijdse kelder gewijd aan het klassieke assortiment wijnen en een middeleeuwse kelder voor de productie van ambachtelijke wijnen in amforen zonder het gebruik van elektriciteit, onder het merk Phaunus.
 
Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend

free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Herfstproeverij : 15-okt-2023
Meer info hier

15-10-2023-wijn-degustatie-aarschot-2023
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop