De 2000 Quinta Do Noval Vintage 96 is veel strenger in de neus in vergelijking met 1997 met zeer zuivere bramen, boysenbes en bosbessenfruit vermengd met sigarenkistje en flinty geuren. Het heeft niet helemaal de aanwezigheid van de 1997, maar het heeft focus en fokkerij en, wauw, laat het een paar minuten opzij staan en het beloont je met bedwelmende gekonfijte sinaasappelschilgeuren. De smaak is medium-bodied, rond en sensueel bij de ingang met munt, sinaasappelschil, vijgenhuid en witte peper. Dit is een sensationele millennial Noval met het lef om de Nacional te overtreffen. Drink 2015-2040. The Wine Advocate Robert Parker
Food-Pairing
Een heerlijk digestief, maar kan ook worden vergezeld van rijke oude kazen, pure chocolade of chocolademousse.
Druiven: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão
Druiven worden geplet met de voeten , en vervolgens tijdens gistingsmaceraat om de best mogelijke extractie in de lagares te verkrijgen, de traditionele stenen vaten van de Quinta. Het is 18 maanden gerijpt in houten vaten in de geklimatiseerde kelders van de Quinta, in het afgebakende gebied van de Douro-vallei vóór het bottelen.
Alcoholgehalte
19,5%
Conserveren en serveren
Serveren op keldertemperatuur bij 12 - 15ºC.
Decanteren voor het serveren. Na opening maximum 2 dagen houdbaar.
Critics & Awards
4,2/5 - Vivino (478 ratings)
94/100 - Tom Cannavan
17,5/20 - Jancis Robinson Tasted: Oct 2013
96/100 - Robert Parker The Wine Advocate Tasted: May 2014