Huile d'Olive BIO Esporao
€ 15,32 / 50 cl
Cette huile d'olive biologique a un joli goût complexe, légèrement épicé, amer et astringent avec une finale de noix séchées et de feuilles d'olivier. Conservez cette huile d'olive biologique dans un endroit frais, sans lumière forte. Une huile d'olive de terroir intense et complexe, issue de notre bosquet biologique Olival dos Arrifes.
Tags: Alentejo - Herdade do Esporão
Fabriqué à partir d'olives Cobrançosa et Arbequina. Les olives sont cueillies à la main entre octobre et mi-novembre et sont produites de manière biologique.
Peu de temps après la récolte, les olives sont expédiées au moulin Esporão à Reguengos de Monsaraz où l'extraction à froid commence immédiatement à des températures ambiantes ne dépassant pas 24 ° C (75 ° F). Le fruit est rapidement broyé puis passé dans un échangeur de chaleur pour raccourcir le temps d'extraction et préserver les arômes. Une centrifugeuse sépare mécaniquement le marc de l'huile qui est immédiatement filtrée et conditionnée.
Cette huile d'olive biologique est idéale avec des plats froids, des légumes bouillis, cuits à la vapeur ou grillés, des plats de poisson légers et diverses salades telles que Caprese
Awards
Best in Class - New York International Olive Oil Competitie 2016
Herdade do Esporão’s Organic olive oil won ‘Best in Class’ at the New York International Olive Oil Competition (NYIOOC) in the northern hemisphere, delicate organic olive oils category, the only Portuguese olive oil to do so.
Originating from the Arrifes olive grove, Herdade do Esporão’s Organic olive oil is made from the Cobrançosa and Arbequina varieties, creating a blend that makes for a harmonious, aromatic, slightly spicy and bitter olive oil with a nutty finish. The olives come from 80 hectares of grove certified for organic production at Herdade do Esporão and are subject to careful selection, from the field to the press.
The competition results have been highlighted in prestigious media, such as The New York Times, The Wall Street Journal, BBC, with prize-winning oils finding a place at the tables of international chefs and on the shopping lists of buyers and consumers the world over.
Esporão has been investing in sustainable agriculture to protect natural resources, thus guaranteeing soil and plant quality and, consequently, that of the products themselves. The company has implemented a number of best practices, resulting in 157 hectares of both vineyard and olive grove being certified.
Last year, Herdade do Esporão’s olive oils won a number of important national and international prizes and distinctions, such as Gold Medals at Olive Japan 2014 for its Organic and Selecção brands.
Avis
Aucun article n'a été trouvé.