Dit is een prachtig heldere goudbruine full-bodied en heerlijke 15 jaar oude madeira met een unieke honingzoete smaak en geconcentreerd boeket van gedroogde vruchten, hout, toffee en vanille. Zoete, zachte, full body, complex, en een zeer lange afdronk van noten en donkere chocolade. Serveer licht gekoeld in de zomer
Food-pairing
Als aperitief geserveerd op een temperatuur van 10 ° C; als dessertwijn serveren bij 16 ºC met gedroogd fruit, chocolade mousse of pure chocolade, pralines & roomsoezen
Druiven: Malvasia (Malmsey)
Wijnmaker
Michael Blandy & Chris Blandy
Alcoholgehalte
19%
pH: 3,6
Bewaren en Serveren
Als aperitief serveren bij 10°C als dessertwijn bij 16°C
Decanteren niet nodig. Kan enkele maanden na opening bewaard worden
Critics & Awards
Bronze
- International Wine Challenge, 2010
Bronze
- International Wine Challenge, 2009
Silver (Best In Class)
- International Wine & Spirit Competition, 2008
Silver
- International Wine Challenge, 2008
Commended - Decanter World Wine Awards, 2009
93/100 - Wine Spectator
Tasted: 15-Oct-2015
91/100 - Jamie Goode
Tasted: 01-May-2010
90/100 - Wine & Spirits Magazine
Tasted: 01-Dec-2001
89/100 - CellarTracker
(6 notes)