Malmsey is de Engelse benaming van de meer bekendere druivennaam, Malvasia, en tegelijkertijd de naam van de zoetste stijl van madeirawijn. Hoewel dit de zoetste categorie op Madeira is, moet worden opgemerkt dat het bijbehorende zuur het geheel in balans houdt en dus voorkomt dat de wijn kleverig of zwaar wordt. Het resultaat is een intens aroma dat doet denken aan exotische houtsoorten, met tonen van honing, tabak, kruiden en geroosterde amandelen, gevolgd door een rijke, diepe en complexe smaak. Kortom, een goede wijn met een goede balans tussen zoetheid en tannines
Food-pairing
Als aperitief geserveerd op een temperatuur van 10 °C; als dessertwijn serveren bij 16 ºC met gedroogd fruit, chocolade mousse of pure chocolade, pralines & roomsoezen
Druiven: Malvasia (Malmsey) 100%
Je vindt deze druif aan de zuidkust bij Câmara de Lobos en Estreito de Câmara de Lobos, evenals in São Jorge en Santana aan de noordkust.
Heeft 10 jaar in eiken vaten doorgebracht volgens "Canteiro"-systeem
Alcoholgehalte
19%
Bewaren en serveren
Schenken in ruime witte wijnglazen. Als aperitief serveren bij 10°C als dessertwijn bij 16°C
.
Decanteren niet nodig.
Kan enkele maanden na opening bewaard worden.
Critics & Awards
92/100 - Wine Enthusiast