Tot 1756 volgde de productie van "scheepswijnen", zoals Portwijnen destijds werden genoemd, het oude wijnbereidingsproces. De verrijking, altijd in kleine hoeveelheden, vond pas plaats nadat de gisting voorbij was, wat resulteerde in droge wijnen. In 1820 verscheen het moderne verrijkingsproces, waarbij de alcoholische gisting werd stopgezet, met als resultaat zoete wijnen. Dit uitwerkingsproces werd pas wijdverbreid in 1852, toen Portwijnen op de huidige begonnen te lijken.
Rei Manuel wordt gebotteld door Companhia Geral da Agricultura das Vinhos do Alto Douro, beter bekend als Real Companhia Velha of Royal Porto
Deze verfrissende witte port is gemaakt van de traditionele witte druivensoorten. Het is een uitstekende, fijne witte port. Zeer helder van kleur, met een rijke fruitsmaak van gerijpt wit fruit. Een lange afdronk perfect in balans.
Food-Pairing
Gekoeld serveren als aperitief. Het kan ook worden gedronken als cocktail geserveerd met een aantal ijsblokjes in een glas, aangevuld met tonic en een bladje verse munt. Begeleid met gezouten amandelen of olijven, is dit het perfecte aperitief
Druiven: Arinto, Boal (Semillon), Codega, Esgana Cão, Folgasão, Gouveio, Viosinho en Rabigato
De individuele wijnen worden ongeveer drie jaar gerijpt in eiken vaten, waar ze zachtheid en karakter krijgen. Ze worden gemengd om een rijke witte port te produceren in de traditionele, vloeiende, volle stijl van Taylor's
Alcoholgehalte
19,5 %vol
Conserveren en serveren
Gekoeld serveren tussen 6-10 °C
Blijft tot enkele maanden (4 tot 6 maanden) na opening goed drinkbaar, mits je de fles steeds afsluit met de originele stopkurk en hem bewaart bij een constante temperatuur van zo'n 12 graden
Critics & Awards